Trīskrāsu kvinojas sēklas (baltās, sarkanās, melnās)
SKU:
€5.30
€5.30
Unavailable
Kvinojas sēklas ir bagātas ar augstvērtīgām uzturvielām – veselīga alternatīva ikdienas ēdienkartē gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, saldajos ēdienos un bērnu uzturā.
Kvinojas sēklas satur vairāk olbaltumvielu (12-18%) un dzelzi nekā jebkurš cits graudaugs. Tās satur gandrīz ideālu neaizstājamo aminoskābju līdzsvaru, kas nepieciešamas šūnu attīstībai organismā.
Tās ir bagātas ar mangānu, magnēziju, kāliju, fosforu, varu, cinku, vitamīniem E un B6, antioksidantiem un šķiedrvielām. Tajās ir vairāk kalcijs nekā govs pienā, augstākais nepiesātināto taukskābju un zemākais ogļhidrātu līmenis starp graudaugiem, pie tam zems GI (glikēmiskais indekss), cukurs nonāk asinīs lēnāk, neradot straujas cukura līmeņa svārstības.
Kvinojas sēklas var vienkārši novārīt, ņemot 1 daļu kvinojas sēklas un 2 daļas ūdeni vai buljonu, vārot 15 minūtes un lēnas liesmas.
Kvinojas sēklas satur vairāk olbaltumvielu (12-18%) un dzelzi nekā jebkurš cits graudaugs. Tās satur gandrīz ideālu neaizstājamo aminoskābju līdzsvaru, kas nepieciešamas šūnu attīstībai organismā.
Tās ir bagātas ar mangānu, magnēziju, kāliju, fosforu, varu, cinku, vitamīniem E un B6, antioksidantiem un šķiedrvielām. Tajās ir vairāk kalcijs nekā govs pienā, augstākais nepiesātināto taukskābju un zemākais ogļhidrātu līmenis starp graudaugiem, pie tam zems GI (glikēmiskais indekss), cukurs nonāk asinīs lēnāk, neradot straujas cukura līmeņa svārstības.
Kvinojas sēklas var vienkārši novārīt, ņemot 1 daļu kvinojas sēklas un 2 daļas ūdeni vai buljonu, vārot 15 minūtes un lēnas liesmas.